Spanien

[restresor destination=spanien]

Res till populära Spanien och njut av din semester.

Spanien har alltid varit ett mycket populärt resmål och nu är det mer populärt än någonsin.Strand i Spanien Oavsett om du vill ha en bekväm semester med sol och bad eller om du vill uppleva äventyr fullt av aktiviteter, så är en restresa till Spanien helt perfekt. Det är få länder i Europa som är så kompletta som Spanien. Stränderna i Spanien är ett kapitel för sig, speciellt på öarna Mallorca och Gran Canaria . Här kan du verkligen njuta av den varma solen och det ljumna havet! Shopping i Spanien är riktigt roligt, både pga det stora utbudet och för de låga priserna. Du kan handla i mängder av märkesbutiker som du säkert känner igen från Sverige, enda skillnaden är att det är billigare i Spanien. Den Spanska maten är riktigt god och unik för Spanien, eller vad sägs om paella, gazpacho, tapas. Även om du redan har bekantat dig med det spanska köket i Sverige, så är det en helt annan sak att äta maten på plats i Spanien. Den höga standarden i Spanien är rent överraskande. Oavsett om du åker till Kanarieöarna, Mallorca eller fastlandet så får du bo i hög standard och uppleva en ren och fräsch miljö. Standarden är hög och modern både på restauranger, hotell och offentliga platser. Spanien är mycket bättre och mer spännande än de flesta tror. En stor fördel med Spanien är den korta flygresan. Du behöver inte resa i dussintals timmar bara för att komma till sol och värme. Kanarieöarna som tar längst tid att flyga till, ligger mindre än sex timmars resa bort. Klimatet behöver du inte oroa dig för, det är behagligt året om, speciellt öarna eftersom de ligger på samma breddgrad som Nordafrika.

Fakta om Spanien.

Det bor ca 42 miljoner i Spanien, varav 3,1 miljoner i huvudstaden Madrid. Spaniens totalaStrand och palmer i Spanien yta är drygt 500.000 km2. Fastlandet i Spanien består av höga platåer och bergskedjor, bl.a Pyrenéerna och Sierra Nevada. Utmed kusterna finns långa och vackra sandstränder där också de flesta turistorterna ligger. Spanien gränsar till Medelhavet i öst och till Biscayabukten i väst mot Atlanten. Klimatet i Spanien kan delas in i fyra olika områden: Medelhavsklimat främst subtropiskt, i östra och södra delen av landet. Inlandet har kontinentalt klimat med kalla vintrar och varma somrar. Norra Atlantkusten har i stort sett bara nederbörd under vintertid med något kallare somrar. Kanarieöarna har ett subtropiskt klimat, nästan på gränsen till tropiskt, med behagliga medeltemperaturer på 18-24 grader.

Tidsskillnad: -1 timmeSpanska hotell vid havetUteservering vid stranden

Valuta: Euro

Priser:
Priserna i Spanien är något lägre än de Svenska men det är ofta billigt med öl, vatten och på vissa restauranger. Utanför turistorterna är priserna i regel billigast.


Visa större karta