Lanzarote

 DatumAvreseortDestinationBoendeDagarPris
Tyvärr så hittar vi inga mer restresor med dessa kriterier.

Lanzarote – En magisk resa till Kanarieöarna.

Kanarieöarnas mest stilfulla ö är fylld av magiska upplevelser med en häpnandsväckande Koppla av på Lanzarotearkitektur i harmoniska former och färger. Du får uppleva allt från vackra och exotiska sandstränder till mäktiga vulkanlandskap. På Lanzarote har du nära till allt, oavsett vart du bor under din vistelse. Underbara stränder, huvudstaden Arrecife, vacker nationalpark med vulkaner och fantastisk natur samt den föregående huvudstaden Teguise, som kom till på1400-talet. Lanzarote är känt för sin vackra strandpromenad längst fina stränder med otroliga lavaklippor som bryter ut över strandlinjen. På öns finaste områden finns enastående hotell med högsta standard och all inclusive, för dig som vill ha maximal bekvämlighet och service.

Lanzarote är utan tvekan en väldigt speciell ö som präglats och formats av vulkaner ochHotell på Lanzarote turismens bebyggelse. Man har kämpat hårt på Lanzarote för att den gamla arkitekturen ska bibehållas och följas även i nybyggnationer. Man har till och med beslutat att inga höghus eller stora anläggningar får byggas. Det är just detta som gör Lanzarote till ett trivsamt resmål i hanterlig skala. Det och är snyggt, prydligt och ordentligt med planteringar och pittoreska små hus med charmigt färgade fönsterluckor. På ön kan man åka på flera spännande utflykter och sevärdheter. De vulkaniska bergen innehåller mystiska grottor, tunnlar och gångar, vissa så heta att man skulle kunna steka ägg på bergen! Upplev storslagna utsikter och vyer med vacker natur och bördiga lantbruksområden med helt egna växtarter. En restresa till Lanzarote ger både spänning, avkoppling och minnen.

Vädret på sommaren består mestadels av högtryck. Under vintern är det däremot en del Badvatten Lanzarotelågtryck. Dagstemperaturer på sommaren brukar vara närmare 30 grader och ganska torrt. Under vintern är det strax över 20 grader och en del regn, men mest i form av mindre skurar. Det händer att det blir molniga dagar, under vintern kan det hålla i sig upp till en vecka. Lanzarote kan ha upp till hela 300 soldagar per år på den södra delen av ön.

Fakta om Lanzarote.

Lanzarote är faktiskt mer eller mindre en enda stor vulkan som skapades för ca 20 miljoner år sedan. Ön tillhör Spanien och ögruppen Kanarieöarna i Atlanten och ligger ca 125 km utanför Afrikas nordvästra kust. Lanzarote är ca 850 km², 60 km lång och 25 km på den bredaste biten. Lanzarote har en häpnandsväckande kustlinje som är 213 km lång, där hela 10km består av ren sand. Ön har hela 16,5 km med badstrand och den resterande delen är berg. På ön finns världens största underjordiska tunnel som går rakt in i det vulkaniska berget. Ön är klassad som ett ekologiskt skyddsområde.

Valuta: EuroBy i LanzaroteStrand på Lanzarote

Tidsskillnad: -1 timme

Priser:Tvårätters middag med vin: ca 180kr


Visa större karta