Rhodos

[restresor destination=rhodos]

Rhodos – En sista minuten till underbara Medelhavet.Kusten på Rhodos

Svenskar har rest till Rhodos i väldigt många år och ön är en av de mest välkända i den grekiska övärlden. Det är lätt att förstå varför så många väljer att resa dit när man väl besökt Rhodos. Denna underbara ö bjuder på vackra sandstränder som lockar till avkoppling i solen, häpnadsväckande monument från medeltiden och ett fartfyllt uteliv.
Rhodos är en spetsformad ö som är nästan 8 mil lång lång och 4 mil bred (i storlek som halva öland) med en total yta på ca 1.400 kvadratkilometer.

Uteservering vid strandenVart du än befinner dig på Rhodos så har du nära till underbara stränder och bad med vacker omgivning. I Rhodos stad får du den bästa kombinationen av sol och bad tillsammans med aktivt nattliv. På öns västra del hittar du motsatsen med fina hotell och lugn atmosfär men du har ändå nära till Rhodos stad för utflykter. På Rhodos östra del hittar du ett mekka av pampiga hotellanläggningar och otroliga sandstränder med service i toppklass som hela familjen kan njuta av. En restresa till Rhodos passar alla, oavsett vilken miljö eller atmosfär du önskar. Charter resorna till Rhodos är även kända för att vara kompletta och de flesta resebolag har mängder med reseledare som alltid finns till hands för hjälp och som guider.

Stränder på Rhodos.Strand på Rhodos

På den östra delen av Rhodos hittar du de bästa sandstränderna. På den västra delen är sanden nägåt uppblandad med smågrus och här fläktar medelhavsvinden skönt. På orten Lardos finns goda badmöjligheter med grövre sandkorn eller platt sten. Så oavsett vilken sorts strandmiljö du tycker om, så är Rhodos ett bra alternativ.

Nöjeslivet.

Rhodos stad står för det aktiva nöjeslivet och är allmänt känt för roliga aktiviteter och fest. Här hittar du härliga musikbarer, maffiga diskotek och mängder med barer som ligger på rad längst gatorna. För dig som vill ha ett mer sofistikerat nöjesliv, så finns den inre, gamla stadsdelen. Rhodos stad är perfekt för dig som vill festa loss på i av medelhavets häftigaste nöjesliv.

Rhodos klimat.

Rhodos har ett soligt och mycket varmt sommarklimat. Med temperaturer på över 30 grader. Lite då och då rensas luften och görs lite friskare av ett åskväder. Vinden utmed kusten ger något lägre temperatur och kan vara väldigt skönt när det är som varmast. I de centrala delarna kan det bli riktigt varmt och du kan till och med njuta av varmt medelhavsklimat så sent som i September, efter det, under oktober-november övergår klimatet till svalare och ostadigare väder. I April börjar den soliga tiden på Rhodos men det kan förekomma lite regnskurar.

Tidsskillnad: + 1 timmeGammal stadsdel i Rhodos stadLiten vik på Rhodos

Valuta: Euro

Priser: Tvårätters middag med dryck ca 150kr


Visa större karta