Indien

[restresor destination=indien]

Indien – Kombinera kultur med sol och bad.

I Indien får du uppleva en resa med en blandning av kultur och badliv i en minst sagtstrand i Indien tropisk miljö. Indien är allmänt känt för att vara en plats full av exotiska dofter, starka färger och vänliga människor. Goa, som är en de absolut populäraste resmålen i Indien, går den ena paradisstranden efter den andra, längs den långa kusten. Stränderna i Goa påminner närmast om ett paradis med finkorning och kritvit sand. Ovanför de härliga paradisstränderna svajar höga kokospalmer, det är helt enkelt nästan för bra för att vara sant.

Indien är i förhållande ett mycket billigt land, därför räcker pengarna länge och görDjungel i Indien shopping till ett riktigt nöje. Det finns enorma marknader med otroliga fynd, allt från sidentyger och mattor till läderhantverk och exotiska kryddor. I Indien bör du även passa på att köpa skräddarsydda kläder. De är av hög kvalitet och sys med exakt precision till oförskämda priser. Bara människorna i Indien är en ren upplevelse som man sent glömmer . Indier är människor som lever i ren färgrikedom och lever efter en stor variation av seder. Du kan förvänta dig gästfrihet och en vänlig nyfikenhet samt att med all säkerhet, få nya vänner på andra sidan jordklotet.

Bli förtrollad av Indiens charm! Du får se både magnifika och urgamla byggnader, idylliskaByggnad i Indien byar fulla av gammal kultur och skyskrapor i glas och betong, helt enkelt en upplevelse, blandat med paradismiljö och storstads puls. Intrycken man får i Indien är stundtals bedövande och du kan räkna med ständigt liv och rörelse. Boka en restresa till Indien så är du garanterad en upplevelse med minnen för livet.

Fakta om Indien.

Indien är jordens 7:e största land till ytan och det näst folktätaste landet, även den mest folkrika demokratin som finns. Det är därför Indien kallas för – Världens största demokrati. Indien gränsar 3 stora hav som Indiska oceanen i söder, Arabiska havet till väst och Bengaliska viken i öst. Indien gränsar till bl.a Pakistan, Kina, Nepal, Bangladesh och Bhurma. Landet är en förbundsrepublik som består av 28st delstater som är fördelade på 7 territorier, och det har en parlamentarisk demokrati. Något som många inte vet är att Indien har den 12:e största ekonomin i världen, mätt i växelkurs och inte mindre än den fjärde största ekonomin, mätt i köpkraft. Faktum är att Indien har en av världens snabbast växande ekonomi men landet har fortfarande många stora, fattiga delar som lider av analfabetism och undernäring. Indien har flera religioner och människorna talar flera olika språk, vilket gör att landet präglas av ett multietniskt samhälle. Det finns inte bara många olika människor, även djur och natur erbjuder en rikedom och flora som sällan skådas i andra delar av världen.

Valuta:
Indisk rupier 10 kr = 76:50 INDR

Tidsskillnad: +4,5 timmeKväll på stranden i IndienIndisk mat

Priser:
Väldigt billigt överlag!
Frukost: 20-30kr
Middag: 40-50kr


Visa större karta