Portugal

[restresor destination=portugal]

Res till Härliga Portugal.

Boka en restresa till Portugal så kan du vara säker på att få en härlig semester. Bl.aKlippor och strand i Portugal kan du åka till den natursköna ön Madeira som är ett mycket populärt resmål. Under flera årtionden har Portugal varit ett av de mest populära resmålen, speciellt tack vare variationen som erbjuds och det härliga klimatet. Priserna ligger dessutom på en hygglig nivå, vilket gör resmålet ännu mer populärt. I Portugal får du uppleva en växlande natur och miljö med allt från höga berg och djupa dalar, pinjelundar, olivlundar, vallmoängar till underbara sandstränder. På kusten sträcker sig långa sandstränder och det finns gott om charmiga städer att besöka. Lissabons är något av en upplevelse med sina gamla stadsdelar, labyrintiska gränder och sin mycket speciella atmosfär. En liten bit utanför Lissabon finns den populära badorten Estoril som är ett välbesökt turistmål. I norra Portugal hittar man vindistrikten där man kan vandra bland vinodlingar och smaka riktigt goda viner. Portugal är trots allt känt för flera fina viner och för det berömda portvinet som härstammar från staden Porto. För dig som gillar golf så är Portugal en fullträff, här finns många högklassiga golfbanor att välja mellan.

Fakta om Portugal.

Norra Portugal är täckt av berg med stora platåer som ofta nyttjas för jordbruk. Den södraNatursköna Portugal delen består främst av slätter med ett varmare och torrare klimat än på de norra delarna. Det är i södra Portugal som man upplever det riktiga Medelhavsklimatet och som går att jämföra med Norra Afrika och sydligaste delarna av Spanien. Det finns två ögrupperna utanför Portugal som heter Azorerna och Madeira, dessa ligger ute i Atlanten. Några av öarna i Azorerna har ganska nyligen haft vulkanisk aktivitet.

Portugal har en väldigt lång kustlinje där Medelhavet och Atlanten korsar varandra. LängstBerg vid havet i Portugal kusten hittar man mycket fina stränder, speciellt populär är stranden i Algarve som också är en av de mest populära resmålen. Portugal är faktiskt ett av Europas varmaste länder. Våren och sommaren är nästan alltid upplyst av sol i Portugal och temperaturerna under högsäsongen ligger mellan 35 till 40 grader i inlandet och 30-35 i de norra delarna. Det förekommer att temperaturen stiger till så mycket som 45 grader i de södra delarna av landet. Höst- och vinterperioderna är normalt regniga och blåsiga, men soliga dagar förekommer också. Man kan säga att Portugal har ett riktigt Medelhavsklimat, speciellt på turistorterna Algarve och Alentejo, även om kusten rent geografiskt sett är Atlantisk.

Valuta: EuroStad i PortugalKväll i Portugal

Tidsskillnad: -1 timme

Priser:
Normala Eruopapriser.
Maten är något billigare i Sverige. Inhemsk öl är riktigt billig.


Visa större karta