Mallorca

 DatumAvreseortDestinationBoendeDagarPris
Tyvärr så hittar vi inga mer restresor med dessa kriterier.

Boka en restresa till Mallorca för skön avkopplig.

Mallorca är ett av Sveriges mest populära resmål. Upplev den härliga stämningen påStrand på Mallorca Mallorcas populära tapasbarer, enorma vallmofält, vackra olivlundar, härligt hav, klippiga berg och ljuvliga sandstränder, mitt i den underbara medelhavsvärmen som råder från början på april ända till mitten av oktober. Turister reser faktiskt från hela världen för att semestra på Mallorca, år efter år, till denna trots allt lilla ö som är i storlen med Gotland. Ingen verkar någonsin tröttna på den Spanska semesterön. Spanjorerna har jobbat hårt med miljöarbete de senaste åren och utvecklat Mallorca till ett riktigt paradis. Promenader och vandringsleder har rensats upp, gamla gårdar har renoverats, trädgårdar har blivit omskötta, nya hotell byggs upp med vackra trädgårdar och hög standard, som är ett av dagens krav för nybyggnationer på ön. Detta gör att Mallorca blir vackrare och älskas ännu mer för varje år som går, både för de som bara vill koppla av i solen, bada och åka på upptäcktsresor med spännande naturupplevelser.

Cyklister och vandrare besöker ofta bergskedjan Tramuntana som finns på västkusten Vackert vatten och båtar på Mallorcaoch allt fler bestiger bergstoppen Puig Mayor som ligger över 1400 meter över havet, en mycket spännande aktivitet som ger vackra bilder att minnas. Den som tycker om natursköna promenader ska absolut se Mallorca som ett alternativ, speciellt då ön har mängder av vackra vandringsleder. Sammanfattningsvis så är Mallorca en otroligt vacker, romantisk och badvänlig ö som gör att en restresa till Mallorca kan bli en väldig billig och underbar resa. Drygt hälften av befolkningen lever i huvudstaden Palma som är en aktiv, Spansk storstad med puls och rörelse. Här kan man promenera runt i den gamla stadsdelens smala gränder, shoppa i unika och charmiga butiker och större varuhus eller varför inte gå på en härlig promenad längs den vackra stranden och titta på stora, pampiga båtar.

Fakta om Mallorca.

Mallorca ligger i Medelhavet och är en ö som tillhör Spanien. Ön har en yta på drygt 3600 Vik på Mallorcakm². På Mallorca bord det ca 862 000 invånare året runt, varav cirka hälften bor i huvudstaden Palma. Ön är ett välkänt och populärt resmål som många turister reser till för att sola, bada och koppla av.Turisterna har strömmat till den Spanska ön ända sedan 50-talet och i dagsläget besöks ön av ca 15 miljoner turister, varje år. Mallorca har ett typiskt klimat för medelhavet, vilket gör att vintrarna är milda och somrarna är tvarma och torra. Bergskedjan som ligger på den nordvästra delen hindrar nordanvindar från att nå semesterorterna, därav det fina, varma klimatet året om. På Mallorca kan man njuta av hela 300 soldagar varje år.

Temperatur Mallorca
Källa för temperaturbild: Wikipedia

Valuta: EuroGränd i huvudstaden på MallorcaStrandrestaurang på Mallorca

Tidsskillnad: Samma tid som Sverige

Priser:
Tvårätters middag: ca 250 kr
50cl öl: ca 40 kr.


Visa större karta