Cypern

[restresor destination=cypern]

Cypern – Europas bästa badvatten.

Boka en restresa till en av Medelhavets bästa resmål för sol och bad där solen värmer ca Strand på Cypern340 dagar om året. På Cypern kan du sola och bada på mängder av vackra stränder och enligt undersökningar från EU så får du njuta i Europas bästa badvatten. Utöver vackra badstränder och fint vatten så finns det mängder av roliga aktiviteter och sevärdheter på Cypern, bl.a båtutflykter, dykning, kultur, mountainbiking, vandringsutflykter, mycket nöjesliv och fantastiska restauranger med god mat.

Det finns flera fina resmål på Cypern där du kan njuta av din semester, som Ayia Napa och Fig Tree Bay som är de mest populära resmålen. Det är väldigt populärt med cykling och vandring på cypern, så om du gillar sightseeing och motion på din semester så är Cypern ett perfekt resmål.

Fakta om Cypern.

Cypern är Medelhavets tredje, största ö och ett av Europas populäraste resmål. CypernUtsikt på Cypern räknas som ett höginkomstland och är uppdelat i två huvuddelar, en Grekisk del (59%) och en Turkisk del (36%). Geografiskt sätt så tillhör Cypern egentligen Asien men pga historiska skäl så räknas Cypern som Europeiskt. Ca 75 kilometer norr om ön ligger Turkiet och andra närliggande grannländer är Syrien, Libanon i öst, Israel, Egypten och Grekland. Cypern ligger faktiskt närmare Libanon än Grekland rent geografiskt.

Cyperns högsta punkt är berget Mount Olympos, som är hela 1921 meter högt. Öns klimat är subtropiskt och har ett torrt medelhavsklimat med långa heta, torra somrar och korta, milda vintrar. Vintertemperaturerna är milda på de lägre delarna men i bergen är den betydligt lägre där det ofta förekommer tillräckligt med snö för att åka skidor.

temperatur CypernDen genomsnittliga temperaturen i havet är ca 22 °C, med 27-28 °C som högst under augusti, och 17 °C som lägst under vintern.
Bildkälla: Wikipedia

Valuta: EuroKväll på CypernMat från Cypern

Tidsskillnad: +1 timme.

Priser:
Pizza: ca 110kr
50cl öl: ca 25kr
1l vatten: ca 13kr


Visa större karta